Tatlı Sır - Jamie McGuire

Tatlı Bela'yı okuyanınız var mı? Okumadıysanız okursunuz :D Jamie McGuire sanırım seri kitap çıkarmayı çok seviyor. O severek yazıyorsa biz de severek okuyoruz.

kitap, book, tatlı sır, tatlı bela, ayaklı bela, Jamie Mcguire, yabancı yayınları, kitap yorumu, Kitap OkuYorum, travis, trenton, maddox, madoox brothers, ayraç, okuma,


Tatlı Bela, Ayaklı Bela ve Balalı Düğün serisinden sonra bir de şuraya Maddox Brothers serisi yazayım demiş hatun kişi. Maddox Brothers serisinin ilk kitabı da Tatlı Sır. Ayrıca müjde! ikinci kitap Tatlı Yalan da yakında çıkıyormuş. Yabancı Yayınları haberini verdi.

Öncelikle şöyle arka kapak yazısını okuyalım;

Çocukluk yılları gereğinden fazla erken sona eren, özgür ruhlu Camille "Cami" Camlin, üniversitenin ilk yılından sonra kendi evine çıkmıştı ve hayatını istediği gibi yaşayabilmek için çabalıyordu. Red Door'da çalışmak ve okula gitmek dışında başka bir şeye ayıracak vakti yoktu. Ta ki erkek arkadaşını görmek için çıkacağı seyahat iptal olana kadar... Şimdi önünde, yıllardır ilk defa ne yapacağını bilmediği bomboş bir hafta sonu vardı.

Trenton Maddox, Eastern State Üniversitesi'nin kralıydı. Arkadaşları onun gibi, kadınlarsa ona sahip olmak istiyorlardı ama trajik bir kazadan sonra hayatı altüst olmuş, okulu yarım bırakmıştı.

Kazadan on sekiz ay sonra Trenton, dul babasıyla aynı evde yaşayıp yerel bir dövmecide çalışıyor, babasına faturaları ödemesinde yardımcı oluyordu. Tam hayatının normale dönmeye başladığını hissettiği günlerin birinde, Red'de yalnız başına oturan Cami'ye rastladı.

Gürültücü kardeşleriyle başa çıkmaya alışkın olan Cami, Trenton Maddox'la başlayan yeni arkadaşlığını da idare edebileceğini düşünmüştü. Ama bir Maddox erkeği, âşık olduğunda bu sonsuza dek sürerdi; âşık olduğu kız, altüst olmuş dünyasını tamamen yıkabilecek kişi olsa bile..
.

Güzel değil mi? Güzel güzel :D Spoiler vermeden kitap hakkındaki fikirlerimi paylaşayım birazcık.
Kitap güzeldi. Zaten Selin ile birlikte okuduk. "Hadi kaçıncı sayfadansın? Aaa gördün mü neler olmuş? Kıııızzzzz meğer şu şöyleymiş!! Abooovvv!!!" vadzab sağolsun dedikodusunu yapa yapa okuduk :D Sonra düşündük, acaba Travis mi daha iyiydi yoksa Trenton mı? Selin Travis daha iyiydi derken ben kararsız kaldım :D iki kardeşi de sevdim :D

Ayrıca Tatlı Bela'da Abby'e sinir olmuş adeta düşmanı olmuşken bu kitapta Cami'yi sevdim :D
Bu kitapta çok fazla küfür vardı :D Hatta bir yerinde 'bu ne diyor yahu böyle küfür mü olur' diyerek cümleyi 3 defa okudum haha yazar baya orijinalmiş :D

Yabancı Yayınlarının ayraçlarına aşığım

kitap, book, tatlı sır, tatlı bela, ayaklı bela, Jamie Mcguire, yabancı yayınları, kitap yorumu, Kitap OkuYorum, travis, trenton, maddox, madoox brothers, ayraç, okuma,
 
Bu uyarıyı yapmam gerekiyor. Yabancı Yayınları sizi seviyorum ama artık kusuruma bakmazsınız. Söylemesem içime dert olurdu. Kitapta çok fazla yazım hatası ve çeviri hatası vardı. :( Yani bir sayfada Cami'nin erkek kardeşlerinden bahsederken.(23-24. sayfalarda) kızdan küçük olduklarından bahsediliyor, hatta abla diyorlar kıza. Sonra başka sayfada, (125. sf) "bütün ağabeylerim" kelimeleri geçiyor. Bu karmaşa ilerleyen sayfalarda da vardı diye hatırlıyorum.
Ya da şöyle söyleyeyim. Önce diyor ki, en küçüğümüz 18 yaşında, her birinin arasında 11 ay var. O zaman en büyükleri 20 yaşında olmuyor mu :/ Coby-18, Clark-19, Chase-20. E bu kız da zaten 21 yaşında değil miydi? Ya kusura bakmayın benim matematiğim iyi değil de :D Ay aman işte böyle bir karmaşanın ortasında kaldım :D Ben takıntılı bir insanım yapmayın böyle :D Yazarın hatası mı çeviri hatası mı bilemiyorum. Dediğim gibi yazım hataları da vardı gözüme takılan. Bunlar teknik şeyler geçelim bunları :P

Gelelim o müthiş sıra :D Yok yok heyecanlanmayın ne olduğunu söylemeyeceğim. Ama sır da sır hani. Hiç aklıma gelmemişti. Kitabın son cümlesini okuduğumda şok oldum. Bana bi' inme indi haha :D E bu kızın kendini bu kadar suçlu hissetmesi normalmiş :D Ama Trenton da adam yaa cidden kızı seviyormuş :")
Bu kitaptaki sırdan 5 sezon Türk dizisi çıkar :D 

Gelelim kitaptan hoşuma giden cümlelere;

Çünkü bocalıyor olsak da hedeflerimiz vardı.Henüz oraya ulaşmamış olmamızın bir önemi yoktu.Esas olan, ikimizin de engellerle ve mutlak başarısızlıklarla karşılaşsak da yeniden ayağa kalkmamız, silkinip yolumuza devam etmemiz ve bunu yaparken de yaşadıklarımızı en iyi şekilde değerlendirmemizdi. 
Sf. 200

Gelemediğimiz yerlerden utanç duymak yerine gitmekte olduğumuz yer ve oraya ulaşmak için üstesinden geleceğimiz engellerle ilgili gurur duyabilirdik.
Sf. 201

Çocukluğum özgür olacağım günü iple çekerek geçmişti. On sekiz yılın büyük kısmı boyunca her dileğimi yarının gelmesi için tutmuştum. Şimdi hayatımda ilk defa geçmişe dönebilmeyi istiyordum.
Sf. 201

Bu seriyi merak ediyorsanız eğer Tatlı Yalan çıkmadan önce alın okuyun :D
Son olarak,
"Bishop hiç uğradı mı?" :D :D :D

Selin'in yazısını okumak için buraya tıklayın.

2 yorum:

  1. sır da salak gibi çıkacaktı diyodum ama şok oldum.
    aman çeviri kötü deme çok hassaslar:)))))
    jamie okumayı seviyorum. okurken bu hataları farkettim mi bilmiyorum bu arada.

    bi de şu deichmann reklamların yüzünden ayakkabı aldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şuan elimde Jamie'nin Ayaklı Bela ve Kızıl Tepe var. Ama onları daha sonra okuyacağım :D
      Ama bunu söylemeye mecburum. Kötü birşey demedim ki kitaplar da düzgün yazılmayacaksa biz nasıl düzgün konuşalım değil mi :D
      Onun dışında Yabancı'nın kitaplar genelde güzel olur :D

      Aaa ne reklamı yahu bende ayakkabı reklamı yok ki :D Demek ki sen ayakkabı seviyosun o yüzden sana öyle gözükmüş :D

      Sil