Mücellâ - Nazan Bekiroğlu / Kitap Yorumu


Dilimin ucunda bir düğüm. Sanki biraz zorlaşan dünyanın bütün dillerini konuşacağım.

Daha önce hiç Nazan Bekiroğlu okumamıştım. Dilinin ağır olduğundan bahsediliyordu. Sonra dedim ki ben Vadideki Zambak okumuş insanım ne kadar ağır olabilir ki?
Neyse biraz da artık daha edebi, kelime hafızamı daha güçlendirecek kitaplar okumak istediğimden alıverdim Mücellâ'yı.

Ama beni bu kadar etkileyeceğini bilseydim almazdım. Kötü değil. Aksine Nazan hanımın kalemini çok sevdim ama konusu itibariyle beni çok fena yaptı. Tabii alışmışım mutlu sonla biten kitaplara böylesine başından sonuna dek her sayfasından mutsuzluk, yalnızlık ve keder akan bir kitap olunca içim buruldu.

Kitapta altı çizilecek çok fazla yer vardı ben de bol bol yapışkan kullandım.

Hele sonlara doğru bir yerde beni öyle fena yaptı ki her cümleyi duraksaya duraksaya okudum. Yok yok bana bu kadar ağlamaklı kitap iyi gelmiyor. Ya da ben artık çok sulu göz oldum da her şeye ağlıyorum.

_______________________
Okuduğum kitaplar için instagram hesabım; @eskaymak.kitap

6 yorum:

  1. bende bu kitabı okumayı düşünüyordum yorum çok güzel oldu teşekkür ederim :D

    YanıtlaSil
  2. Evet, Nazan Hoca'nın dili biraz ağır. Bu yüzden elimdeki kitaplarını okumayı hep erteliyorum, işin kolayına kaçıp basit kitapları okuyorum. Bu sene bunu kırmaya karar vermiştim. Yazar bir röportajında artık dilini sadeleştireceğini, daha çok okuyucuya hitap etmek istediğini söylemiş. Mücella onun dilini basitleştirme kararını uyguladığı ilk kitap. Bu kitap bende de var ve bu yüzden yazarın diğer kitaplarındansa önce bunu okumak istiyordum. Çok kederli bir kitap olduğunu okuyunca okumayı biraz daha ertelemeye karar verdim. Bu aralar kedere ihtiyacım yok :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman aman çok keyifli olduğunuz bir zamanda okuyun ki sizi çok etkilemesin. Beni mahvetti :(

      Sil
  3. Selamlar..Kitabı henüz okumadım ama okuyan ve sizin gibi etkilenen bir arkadaşımın; blog yazısının linki gönderiyorum.https://plus.google.com/102527769111002658913/posts/itJqHdQ8vy2 Aynı duyguları paylaşan birini bulmak ,benim hoşuma gidiyor ya sizin?

    YanıtlaSil
  4. Nazan Bekiroğlu bu kitabında dilini sadeleştiriyor yoksa ağır bir dili var ama okuması her zaman çok etkileyici

    YanıtlaSil