Japonların İğne Oyası Merakı

iğne oyası, japon, gelenek, hobi, handmade, elişi,

İnternette daha önce de görmüştüm. Japon hanımlar iğne oyasına karşı büyük bir ilgi duyuyorlar. O kadar ki bir çoğu gelip Türkiye'deki kurslara katılıyor ya da Türkiye'den Japonya'ya iğne oyası pazarlıyorlar.
Benim de twitterdan takipleştiğim bir Japon abla var. O kadar güzel oya modelleri paylaşıyor ki ben o kadarını yapamam. Kocaman kocaman çiçekler, takılar.

Gençler size sesleniyorum :D -Ben de gencim böyle sesleniyorum diye hani yanlış anlaşılmasın :D- Elişi yapın. Elişi yapmayı hobi edinin. Hem rahatlatıyor, hem de kendi değerlerimiz. Sahip çıkmış oluruz. Tamam interneti bırakmak kolay değil. Ben de çok fazla takılırım internette. Ama o da sorun değil. Siz öğrenin dizinizi izlerken de elişi yapabilirsiniz :D Bizler kendi değerlerimizi yaşatmazsak, yarın öbür gün bizde kaybolanlar başka diyarlarda can bulacak.

Kamu spotumu da yaptığıma göre yakın zamanda bir iğne oyası videosuyla görüşmek üzere diyerek huzurlarınızdan ayrılıyorum.

Eğer merak ettiğiniz yapımı çok ağır olmayan örnekler varsa bana söylerseniz video çekerim :)

2 yorum:

  1. Vay
    internet değilde ben çok yorgun oluyorum birde onunla uğraşırsam sasi beş olurum:/ annem her şeyi öğren yapmadan da der. Iggene oyası da o ille ogrenmemi istediklerinden:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demek ki tüm anneler aynı :D Bil de yapma. Ben de biliyorum bir çok elişiyi ama yapmıyorum hehe
      Ya aşırı yorgun ve yoğun olanlar için değil de benim gibi boş vakti çok olanlar için en azından biraz ilgi göstersinler :D

      Sil