Batman V Superman (2016)



Man Of Steel izlediğimden beri heyecanla bu filmi bekliyordum. Bana göre Superman'i en iyi oynayan oyuncu Henry Cavill idi ve bu filmi de izlemezsem olmazdı.

Geçen hafta kardeşimle gittik filme. Filmi izlemeden önce internette gördüğüm bazı yorumlarda filmin gereksiz abartıldığını aslında güzel olmadığını okudum.  Tabii ben bu yorumlara aldanır mıyım? Elbette hayır. Ortada hem sevdiğim karakterler hem de sevdiğim oyuncular varken hiç tereddütsüz izledim.


Kesinlikle pişman olmadım. Az önce izlediğim oyuncu olarak en iyi Superman Henry Cavill demiştim ya, şimdi de diyorum ki izlediğim en iyi Batman, Ben Affleck. O boy, pos, mimikler... Ben Affleck e karşı iyi kötü bir yorumum yoktu şimdiye kadar ama Batman ile hayran oldum. Eğer yanlış bilgi değilse bir yerde okuduğuma göre 2020 yılına kadar Batman karakterini Ben Affleck canlandıracakmış. Artık ondan sonrası kim olur bilemem ama benim gözümde Batman, Ben Affleck ile zirve yaptı.

Film Man Of Steel'in bittiği yerden başladı. Superman'in savaşı sırasında zarar gören şehir ve insanlar yüzünden Bruce Wayne, Superman'e karşı cephe alır ve cezalandırmak ister. Superman belki iyilik için uğraşıyor olabilir ama ölen insanlar yüzünden Bruce Wayne bu iyiliğe aldırmaz. Film bu konu üzerine başlar.

Tabii bir de Lex Luthor faktörü vardır ki iki süper kahramanı birbirine kırdırıp liderliğini ilan etmek ister.

Filmde Wonder Woman çok az gözükmüş olsa da ben kendisini çok sevdim. Belli ki devam filminde DC'nin diğer süper kahramanları da yer alacak. Ben şimdiden sabırsızlıkla bekliyorum.

Filmde en sevdiğim yerlerde biri Batman ve Superman'in birbirlerine meydan dayağı attığı yer oldu. Ama daha da sevdiğim yer ise Alfred'in tıpkı bir Türk gibi sürekli Bruce'a laf sokmaları oldu. Tam hatırlayamıyorum ama şöyle bir cümle geçmişti. "Bu miras yıllardır Wayne ailesine ait, sizden sonraki Wayne'lere de ait olacak. Tabii bu gidişle nasıl olacaksa."  Bir an perdede 'Ben torun istiyorum!' diyen annemi görmüş kadar oldum. 

Eğer aklınızda izleme fikri varsa ama karar veremiyorsanız, türü de seviyorsanız mutlaka izleyin derim.

Filmi seslendirenler için tıkla


6 yorum:

  1. Onu birak da de bakam hele kimci oldun sen?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay bilmem ki ben galiba ikisini de seçtim :D

      Sil
  2. Salam Eskaymak . Bu filmi nədənsə bəyənməyəcəyim hissi vardı içimdə. Ancaq bəlkə də sənin yazından sonra şans verərəm filmə. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam ^^
      Eğer bu tarz filmleri seviyorsan beğenebilirsin :)

      Sil
  3. Ben de izledim filmi ama açıkçası beklentimin çok altında kaldı. Özellikle ilk yarısı çok durağan ve kopuk kopuk sahnelerden oluşuyordu. Batman filmlerine bayılırım her zaman beğenmişimdir ama bu sefer olmamış bence. :) Başarılı oyunculuklar ve sonlardaki aksiyon sahneleri de olmasaydı vasat olurdu benim için. Onlar biraz kurtardı durumu. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet durağandı fakat buna rağmen ben sevdim. :)

      Sil