Ne Baktın?

kitap, ne baktın, hayırdır, atarlı kız, okuma, okuma sevgisi, kitap sevgisi, parkta kitap okuyan kız,
 
Daha önce hiç parka inip kitap okumamıştım. Daha doğrusu yaz geldiğinde 2-3 defa ancak giderim parka. Ki normalde evden de pek dışarı çıkmam.
Zeynep'de buradayken hem hava almış oluruz hem de limonatamızla çekirdeğimizi alır, parka inip biraz kitap okuruz dedik.
Hep imrenirim parklarda çimlerin üzerine yayılıp kitap okuyanları görünce.
Neyse işte bizim park zaten küçük üstüne bir de millet her yanı doldurmuş. Biraz dolaştıktan sonra boş bir çardakta karar kıldık. Oturduk, limonatalarımızı doldurduk, kitaplarımızı da elimize aldık.
Parkta gezenler uzaylı görmüş gibi baktılar. Sanırım ulu orta ayıp hareket yapmak nasıl birşeyse ulu orta kitap okumak da öyle. Ya bizi yadırgadılar ya da daha önce görmedikleri için şaşırdılar. Bilemedim ama her geçenin tuhaf bakışlar atmasından hiç hoşlanmadım. Huzursuz etti beni.
Üstelik 2 tane teyze de ellerinde poşetler oturacak yer ararken, sanki "Üff sizin ne işiniz var orada? SAnki bir halt ediyormuşsunuz gibi boşuna yer kaplamışsınız. Kalkın şuradan" dercesine gelip 3 defa tepemizde dikilip suratımıza kötü bakışlar attılar.

Sanırım bizim mahalle ortalık yerde kitap okuyan 3 kız görmeye henüz hazır değil :D
Ama kusura bakmayın siz tip tip bakacaksınız diye de ben okumaktan vaz geçecek değilim.
Son yıllarda özellikle gençler arasında okuma oranı arttı. Hoş okuduğumuz kitapların da bize ne kadar faydası var orası da ayrı bir tartışma konusu ama. Neyse sonuç olarak poşetli teyzeler gidin az ötede oturun. Biz kitaplarımızla mutluyuz! :D


Kurucunun Kızı | Amy Engel (Kitap Tanıtımı ve Çekiliş)
 

Çekiliş! Bir Kitap Biraz Pembe

2 yorum:

  1. Ne güzel ya. Ben de hep yapmak istemişimdir ama elalem ne der şeysi yaptırtmıyor sanırım :/ Bir de tek başına çekilmiyor o tuhaf bakışlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz 3 kişiydik de bir daha ne zaman yaparız bilemiyorum :")

      Sil