Sulu makarna bizim efsanevi yiyeceğimizdir. Çocukluğumdan beri kuzenlerle her buluşmamızda gecenin ilerleyen saatlerinde mutlaka yapar yeriz. İlk hatırladığım 17 ağustos depremi gecesi balkonda sulu makarna yemiş yatmıştık. Ankaradaydık. Anaanemin depreme uyanmasıyla biz de uyanmıştık.
O kadar meşhur bir şeyin tarifini de vereyim dedim.
Şöyle ki; önce tencerede salça ile yağı hafifçe kavurup makarnaları atıyoruz. Bir süre kavuruyoruz makarnaları. Hafiften yanma demiyim de kızarma belirtileri olunca kaynar su döküyoruz. Daha sonra tuzu, booll pul biberi ve nanesini ekledikten sonra pişmeye bırakıyoruz. Kıvamını nasıl anlatsam... Hani salçalı sulu mantı olur ya onun gibi olacak. Yani çorba kadar sulu değil ama sulu :D Mutlaka yoğurtla yenmelidir asıl tadı o zaman çıkar :D
Bu kadar yani :D Fotoğraftan da anlaşılır kıvamı :D Biz az önce yedik afiyet oldu inşallah :D
Bu arada sevgili Ferda'yı da anmadan edemeyeceğim :D Çünkü en güzel sulu makarnayı o yapar :D
Çok leziz görünüyor. Ellerinize sağlık. Ramen tarifi de istiyorum şahsen :D
YanıtlaSilİlk yapmaya baladığım zamanlarda bi tarif koymuştum buraya ama ben sonra onu geliştirdim içine pırasa falan da koydum :D Şöyle şurda http://eskaymak.blogspot.com/2011/12/ramen-yaptm-yer-misiniz.html gerçi artık bulyon kullanmıyorum sağlıksız olduğu için onun yerine ev yapımı tavuk suyu varsa müthiş oluyor :)
SilYeyip yatınca mideniz ağrımıyor mu ya? :/ Ben yatmadan önce bir şey yersem çok rahatsız ediyor. Ah yaşlandım be :P
YanıtlaSilBen makarnayı çok severim ama bir tabak dolusu da yesem yarım saat sonra karnım acıkıyor, hiç tok tutmuyor beni. O yüzden fazla yememeye çalışıyorum, yersem de yanında bir sebze yemeği yiyorum. Yine de resimler harika gözüküyor, bir ara deneyeyim ^^ Tarif için teşekkürler~
Ya yer yemez yatınca benim de midem ağrıyo ama yatmadan en az 2 buçuk saat önce yiyoz. Zaten dün gece belim çok ağrıyodu uyuyamadım o yüzden sorun yok hihi :D
SilGeçmiş olsun :(
SilSağolasın :) Alıştım artık :P
SilMakarnaları başladıktan sonra mı tencereye atıyoruz?
YanıtlaSilYoo hayır haşlamadan direk çiğ haliyle koyuluyor. Zaten kavrulduktan sonra eklenen su ile pişiyor. :)
Sil