Suite Française (2014)

İzleyecek film bulmak ne kadar zor. Film izlemek 2 saat ise bulması daha fazla. Yine böyle arama çalışmasına girişmişken bu filme denk geldim. Fragman hoşuma gitti. Arkadaşımla yaptığımız film gecesinin yıldızı bu film oldu.

1940 yılı Fransa'sında geçen filmde Almanlar Fransa'yı işgal etmişlerdir. Tüm kasaba Alman askerleriyle dolmuştur ve bir çok eve de konaklaması için teğmenler gönderilmiştir.

Lucile'in kocası savaşa gitmiş ve bir daha da kocasından haber alamamıştır. Baskıcı kayınvalidesi ile birlikte yaşarken, evlerine gönderilen teğmen ile bir anda tüm düzenleri bozulur.

Git gide birbirlerine aşık olan çift için her şey daha zor olacaktır. Düşünsenize ülkenizi işgal eden ve izin dahi istemeden evinizde kalan bir düşman askeri. Aldığı emirleri yerine getirmekle yükümlü olan bir asker.

Bu film imdb de nasıl olur da düşük puan alır anlam veremedim. Başroller gerçekten hakkıyla oynamışlar. Kadının aşkı ve yurttaşları arasında kalması, adamın tüm sorumluluklarına karşın muhteşem bir fedakarlık örneği sergilemesi.Film bittiğinde arkadaşımla birlikte ekrana bakakaldık. Öyle ki film bitti yazılar akmaya başladı biz hala kımıldayamadık. Film beni gerçekten çok etkiledi.

Dönem filmi sevenler bence mutlaka izlemeliler.
Ayrıca film kitap uyarlamasıymış.



4 yorum:

  1. İki saat acaba hangi film izlesem diye film listesine bakıp duruyorum ben de... Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. IMBD biraz faso fiso gibi geliyor bana, hele ki çoğu oscar ödüllü filmler :) Filmin konusunu okuyunca çok merak ettim, post güzeldi :)

    YanıtlaSil