İzlediğim Türk Dizileri #1

2 senedir PC oturma odasında duruyor. Biz de Mirimoyla kendi odamızı değil de oturma odasını kullanıyoruz :D Dolayısıyla gece gündüz PC açık oluyor :D Tabii ki bir yandan da TV de izleyebiliyoruz.

Son zamanlarda yabancı dizilerin yanında Türk dizileri de izlemeye başladım.

Filinta
James Franco, Mert, Max Irons, Gülru, Gülfem, Güllerin Savaşı, Ömer, Kara Ekmek, Asiye, Onur Tuna, Damla Aslanalp, Lara, Filinta, Mustafa, dizi, Türk, Mehmet Özgür

Adı üstünde bir Osmanlı polisiyesi. Mustafa müthiş bir zabittir. Birileri Mustafaya iftira atar ve Mustafa idama mahkum edilir. Kadı Gıyaseddin Hatemi ise Mustafayı oğlu gibi sever. Padişaha durumu bildirirler ve 1 yıllık bir süre isterler. Bu süre zarfında Mustafa hem kendini aklayacak hem de görevine devam edecektir. Bu arada da en büyük düşmanı Zaharyas'ın kızı Lara'ya da aşık olur.


Ben Filintayı çok sevdim. Onur Tuna'yı izlememiştim daha önce. Onu da sevdim. Damla Aslanalp'ı ilk Kadim Dostum'da görmüştüm. Maşallah çok şirin bir kız. Onu da sevdim. Diğer oyuncuları da severim -Naz Elmas hariç >.<- Genel olarak severek takip ediyorum :D

Kara Ekmek
James Franco, Mert, Max Irons, Gülru, Gülfem, Kara Ekmek, Asiye, Lara, Filinta, dizi, Elifcan Ongurlar, Anıl Ilter, Engin Hepileri, Özlem Yılmaz, Ushan Çakır,

Asiye fakir bir ailenin kızıdır. Sevgilisinden hamile kalınca evlenmek ister ama sevgilisi ona sahip çıkmaz. Kardeşi Mine ile birlikte evden kaçarken bazı olaylar gelişir ve Çetin ile karşılaşırlar. Çetin sevgilisi ile tartışırken kız uçurumdan düşer ve ölür. Asiye' de kendisini o kızın yerine koyup Çetin'in ailesine nişanlısı olarak tanıtır.
Herkes Asiye'yi ölü olarak bilir.

Dizinin fragmanları dönmeye başladığında hiç merak etmemiştim. Çünkü başroldeki hatunu sevmiyordum. Bir gece 1. bölümün tekrarına rastladım. Çok ilgimi çekti. Oturduk Merveyle izledik. Sonra ikinci bölümünü bekledik derken diziyi baya baya sevdik. Hatta kadını bile sevdim.
Bence şöyle olacak
Dayı Mineye,
Mine dayı ile sevgilisi arasında kalacak -ki artık sevgilisini de es geçecek gibi geliyor-
Çetin Asiyeye
Asiye de dayıya aşık olacak :D
Yani dizide bir aşk çokgeni yaşanacak :D

Güllerin Savaşı

James Franco, Mert, Max Irons, Gülru, Gülfem, Güllerin Savaşı, Ömer, dizi, Türk, Damla Sönmez,
Gülru ve ailesi Gülfemin evinde çalışırlar. Gülru çocukluğundan beri Gülfemi örnek alır bir nevi hayranıdır. Gülfem'in eski sevgilisi Ömer ve Gülru birbilerine karşı birşeyler hissetmeye başladığında Gülfem, Gülru'nun ayağını kaydırmaya çalışır. Tabii o saatten sonra Güllerin Savaşı başlar.
Bu aralar sıktı beni bu dizi. Bilmem belki izlemeyebilirim bile artık. Zaten sırf Mert, Taner ve Cihan için izliyorum. Yoksa Güllerle işim yok. İki oyuncuyu da sevmem :D

Bu arada Mert'i Yani Yiğit Kirazcı'yı ve Max Irons ı birbirine benzeten acaba bir tek ben miyim?


Mert'i ilk gördüğüm an benzettim. Bir de James Franco'ya benzetiyorum :D

James Franco, Mert, Max Irons, Gülru, Gülfem, Güllerin Savaşı, Ömer, dizi, Türk, Damla Sönmez,

Ben insanları birbirine çok benzetirim :D Sanırım yine o durumlardan birindeyim :D


3 yorum:

  1. Ertuğrul Diriliş ve atlayarak Güllerin Savaşına bakıyorum bende. Dirilişte çok güzel.Kore tarihi dizilerini seviyorsanız izlemeniz lazım.Neden olsa doğru düzgün tarihi dizimiz yok bizim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dirilisi ben de izliyorum da onu diger yazıya sakladım :)

      Sil
  2. Merhaba, bloğunu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım ;) Bana da beklerim :) Sevgiler..

    YanıtlaSil