Turşulu Pilav...


Bunca sene Kore dizileri izleyip de turşulu pilav denememek olmazdı değil mi :D Gerçi onların ki kimchili oluyor. Napalım ya bizim de mis gibi turşumuz var :D Ben bunu senelerdir yaparım ama yazmak şimdiye nasip oldu.

Dizi izlerken hem kendimiz eğlenelim hem de tarif uydurup midemizi eğlendirelim :D

Bu tarif aslında çok basit. Bir dolu tabak taze veya bayat pilav -hiç fark etmez değerlendirmiş oluruz :D-, turşu, salça, baharat, soya sosu.

Önce turşuları ufak ufak doğruyoruz. İstediğiniz turşu olur. 1 çay bardağı kadar su ve istediğiniz kadar salça-biber salçası olursa daha güzel olur- ile pişiriyoruz. Aslında suyu size kalmış. Turşunun ne kadar pişmesini isterseniz o kadar su koyabilirsiniz. Suyunu çektiğinde pilavı döküyoruz. Köri, pul biber ve soyasosu koyuyoruz. Tamamen karışana kadar kavuruyoruz. Bu kadar basit.

Ben buna bayılıyorum. Hatta yaptığım ilginç yemekler içerisinde annemin yediği tek yemek budur :D
Eğer turşu ve pilav seviyorsanız mutlaka deneyin.
Afiyet olsun :)

Reklam linkime de tıklarsanız sevinirim :)

2 yorum:

  1. Türk usulü uzak Doğu yemeği:) ellerine sağlık
    tıkladım ayrıca; )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapar yersen sana da afiyet olsun :D Sagolasın :*

      Sil

Sevgili Okuyucum *^.^*
Hadi sen de fikrini söyle! :)
Ama blog linkini bırakma :)
Takip etmemi isteme :)

Tasarım:Sawako Kuronuma