Chennai Express (2013)

Uzun zaman önce izledim ama yoğunluğumdan ötürü yazamadım. Daha çok yazacak şey var ama zaman sıkıntım var :D Neyse filme geleyim.

Konusu:
Rahul dedesinin vasiyeti üzerine, dedesi öldükten sonra küllerini Hindistanın bir ucundan diğer ucuna götürmek için yola çıkar. Aslında Rahul'un istediği tam zıt yöndeki tatil yöresine gidip arkadaşlarıyla eğlenmektir.

Rahul'ün bindiği trene evinden kaçan Meenamma da binmiştir. Meenamma'nın babası mafya babası gibi birşeydir ve babasının adamları treni kaçırırlar. Olaylar başlar.


Benim Gözümden:
Ben filmi pek sevemedim. Shah Rukh kendi filmleri ile acayip dalga geçip kafa bulmuş. Tamam bazı yerlerde hoş olmuş ama bazı yerlerde de yeter artık saçmalama dedirtti bana.

Ayrıca o efektler neydi öyle. Sanki uyduruk Hint aksiyon filmleri izliyormuşum gibi. Bilemedim. ShahRukh'un böyle film çevirmesine alışkın olmadığım için mi garipsedim acaba yoksa film gerçekten beklentimin altında mı kaldı? Gerçekten kötü müydü film? İzleyenler varsa söylesinler :D

Mesela şu kızı trene çekme sahnesi güzeldi. Dilwale ile bağdaştırmışlar.




Ya da şu şarkı söyleme sahnesi.. Gerçekten hoştu




Ama gel gelelim ki My Name Is Khan göndermesi berbattı. Yani ne bileyim hoşuma gitmedi.

Ama Deepika muhteşemdi. Önceleri pek sevmemiştim bu kızı ama şimdilerde favori Hintli oyuncularımdan. Filmin şu sahnesinde gördüm ki Deepika dan çok güzel korku filmi oyuncusu olur :D


Yine burada bir filme ithafta bulunuluyor ama aklıma gelmedi şimdi :D

Ve bir yerinde de Ra.One dan şarkı söylüyor. Chammak Challo. 

Filmin bana göre en dikkat çeken yönü aynı ülkedeki insanlar birbirini anlayamıyorlar. Daha önce de duymuştum Hindistanda yaklaşık 36 dil kullanılıyormuş.

Sonuç olarak filmleri hatırlamak güzel olsa da fazla olunca insanı daraltıyor. Adam sanki kendiyle dalga geçmek için film yapmış.
Bir de bu film TR de vizyona girdi diyorlardı ama nerede ne zaman girdi bilmiyorum.

Benim için film idare ederdi. Lütfen Shah Rukh eğer Deepika ile film çekeceksen yine OmShantiOm tadında bir film çek.

8 yorum:

  1. Filmi ben sevdim dogru efekt olayinda haklisin ama yinede sarki sahneleri sahaneydi hatta bir kaç kere daha yaptilar programda yjne hayran kaldim my name is rahul sahnesi de epey güzeldi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yaa dediğim gibi bi yere kadar güzeldi ama bence abartılmıştı. Hani şov programlarında yaparlar ya aynen öyle olmuştu :P

      Sil
  2. Ben Çok sıkı Hint filmi takipçisi değilim o yüzden benzetmelerini bilmiyorum ama film bence çok güzeldi :) özellikle gösterilen yerler ve şarkı söyleyip atışmaları bayıldım yani :) ama bir konuya şaşırmana şaşırdım, demişsin ya Hintliler dillerinden dolayı birbirini anlamıyor ee güzelim bu ülkede de aynı şey var sanırım bunu unutmuşsun :'))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazarken aklımdaydı mesela ben Kürtçe bilmem ama bahsettiğim şey başka kast sisteminden dolayı oluşan 36 farklı dil. Abartı gelen sahneler dışında güzeldi film ona bişe demem :)

      Sil
  3. Düğün Dernekle aynı dönem girdi vizyona. Biz Düğün Derneğe gitmiştik :D Ama bu da vardı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada girmedi sanırım ki ben de düğün dernek izledim ama görmedim :/

      Sil
  4. Filmin yönetmenin tarzı böyle. Absürt kavgalar, komik olmayan komedi sahneleri. Hadi bu geçti gitti, Shahrukh, Kajol ve bu yönetmen tekrar film çekiyorlar bu yıl, onunda kalitesi bu ayarda olursa, oturup ağlayabilirim :)

    Bugünkü kaçıncı yorumum bilemedim, yarı yarıya pek çok yazınızı okudum sanırım, niye bu kadar geç kalmışım onuda bilemiyorum : ) Bir kez daha ellerinize sağlık, hayırlı geceler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke SRK de senaryoyu ince eleyip sık dokuyarak seçse. Son zamanki yapımlarından pek hoşlanmadım. Happy New Year daha izlemedim ama onu da pek beğenmemişlerdi. :/

      Yorumlarınız beni mutlu etti :)

      Sil