Batman v Superman: Adaletin Şafağı Seslendirme Kadrosu

Önceki yazılarda da seslendirmenlere karşı çok büyük bir ilgimin olduğunu söylemiştim. Geçen gün henüz vizyona girmemiş olan Batman vs Superman filminin seslendirme listesini ararken şöyle bir liste gördüm.  Olduğu gibi alıntılıyorum.


Batman v Superman: Adaletin Şafağı Seslendirme Kadrosu
Henry Cavill ... Clark Kent / Superman (Umut Tabak)
Ben Affleck ... Bruce Wayne / Batman (Murat Şen)
Gal Gadot ... Diana Prince / Wonder Woman (Canan Kılıç)
Jesse Eisenberg ... Lex Luthor (Sercan Gidişoğlu)
Amy Adams ... Lois Lane (Aysun Topar)
Jeremy Irons ... Alfred (Kerem Atabeyoğlu)
Holly Hunter ... Senator Finch (Özlem Altınok)
Laurence Fishburne ... Perry White (Ayhan Kahya)
Diane Lane ... Martha Kent (Gülen Karaman)
Harry Lennix ... General Swanwick (Faruk Akgören)
S.Teknisyeni: İsa Yücel
S.Yönetmeni: Bora Severcan
Yönetmen Yrd: Melissa Melis Toklu
Stüdyo: İmaj Stüdyoları
Yayın: Sinema


Filmin Türkçe fragmanını ve İngilizce fragmanını izledikten sonra seslerin çok güzel uyduğuna kanaat getirdim.

Önce fragmanları izleyelim sonra fikrimi paylaşacağım.
Orijinal dilindeki fragman;


Türkçe dublajlı fragman;


Bu listeyi ilk gördüğümde önce hayal kırıklığına uğradım. Tamam, Umut Tabak'ın güzel bir ses tonu olabilir ama çocukluğumdan beri ki Kurtlar Vadisi'nin başlangıcı benim çocukluğuma tekabül ediyor, kendisinin sesini birçok Türk dizisinde duymaktan özellikle de Polat Alemdar'a yapışmasından fena halde rahatsızlık duyuyorum. Yine söylüyorum ben takıntılı bir insanım. Bir şeyi veya bir sesi sürekli olarak görüp duyarsam soğuyorum. Dahası tahammülüm kalmıyor. Umut Tabak'ın sesine karşı da bir tahammülsüzlük oluştu bende.  Hatta Marslı'yı izlerken "Allahım Marslı'yı Polat Alemdar seslendirmiş :(" demiştim. Yalan yok.

Fakat dikkat ettiniz mi Henry Cavill'ın ses tonu ile Umut Tabak'ın ses tonu birbirlerine ne kadar çok benziyor. Sanki adam Türkçe öğrenmiş de seslendirmeye ihtiyacı kalmamış gibi. İşte beni böylesine rahatsız eden sesi bu vesile ile sevmiş olabilirim. Belki de sadece bu film için :/

Ben Affleck'i seslendiren Murat Şen'in sesine ise ayrı bir hayranlık besliyorum. Sanki Ben Affleck'in sesi biraz daha kalın gibi ama her zaman da birebir eşleşen sesi bulmak zor olsa gerek. Murat Şen ile ilgili başka bir zaman başka bir yazı yazarım. Sadece çok sevdiğimi ve Ben Affleck'e de yakıştırdığımı şurada belirteyim.

Evet işte böyle. Diğer oyuncular için konuşmayacağım ama fragmanda izlediğim kadarıyla gayet iyi. Filmlerde dublajı her zaman sevmesem de fantastik ve animasyon filmlerinde kesinlikle dublajlı izlemeyi tercih ediyorum. Bu konuda gerçekten çok kaliteli iş çıkarıyorlar.

2 yorum:

  1. Ben bu tip filmleri sevmiyorum. Bakalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya ben bayılıyorum :D Çok uzun zamandır bekliyorum çıkmasını şu fragmanları defalarca izledim :D

      Sil