Sevgi İzi İle Beni Buldular


En acı kayıp insan kaybıdır. Bunu kimse inkar edemez. İnsan en ufak bir eşyası kaybolduğunda bile sinirleri yıpranırken bir de insan kaybını düşünün.
Hele ki kaybolan kişinin kendisini idare edemeyecek kadar hasta, yaşlı ya da zihinsel açıdan engelli olduğunu düşünün...
Ne kadar zor değil mi?

Ben her gün Müge Anlı ile Tatlı Sert programını kaçırmadan takip ediyorum. Hep evde olunca tv izlemek kaçınılmaz oluyor. Sabah kalkar kalmaz direk televizyonu açıyorum :D Annemden de az azar işitmedim tv başına çakılıyorum diye :D Ama lütfen o Müge Abla kaçırılmaz :D Normal bir kadın programı gibi değil. Müge Anlı'dan sonra böyle bir sürü program yapıldı ama yerini tutamadılar. Öyle iki oynayıp bir ağlayanlardan da değil. İzleyenler bilililer gayet ciddiyetle yürütülen bir program. Canlı yayında defalarca cinayet itirafları da yapıldı, izleyenlerin ihbarı üzerine cinayetler de çözümlendi. Yıllardır ailesini tanımayan insanlar bu program sayesinde ailelerine kavuştular. Kayıplar bulundu.

Bunlara ek olarak da Müge Anlı aracılığıyla insanlar yardıma ihtiyacı olanlara yardım edebiliyorlar. Akülü ya da aküsüz tekerlekli sandalyeler, kıyafetler, kitaplar aklınıza gelebilecek her şey. Öyle ki geçenlerde bir huzur evindendi sanırım örgü yapmak isteyen teyzeler yün istediler ve bir izleyici deste deste örgü ipi yolladı.

Müge Anlı son olarak da Sevgi İzi projesini başlattı.
Şöyle ki;
Kaybolma riski yüksek olan insanlar http://www.benibuldular.com/ sitesine girerek kaydoluyorlar. Daha sonra verilen kodu kollarına dövme yaptırıyorlar. Bu dövmeleri de bazı illerde gönüllü dövmeciler ücretsiz olarak yaptırabiliyorlar.

Sitede dövmeyi yaptıranın ve bulunduğu takdirde ulaşılacak yakınının kişisel bilgileri bulunuyor. Bu bilgiler ihtiyaç durumunda polis ile paylaşılıyor. Kesinlikle dışarıdan bu bilgilere ulaşılamıyor.

Müge Anlı gerçekten çok müthiş bir iş başardı. Hatta geçtiğimiz günlerde sevgi izi sayesinde bir genç kaybolduğu gibi hızlıca bulundu.

Böyle bir durumu olanlar http://www.benibuldular.com/ sitesini incelerseniz sizin yararınıza olur.
Çünkü dediğim gibi en acı kayıp insan kaybı.

Aslında bu sitenin bir de cep telefonu uygulaması olsa daha şahane olur. Mesela hemen hemen her gün programda kayıp fotoğrafları çıkıyor ama gün içerisinde program izlenmemişse kayıp kişi yanımızdan geçse farkında olamayız. İnternet sitesine de girip bakmak biraz uğraştırıcı. Ama bir uygulama olsa her an ulaşılabilir.


Müge Anlı'nın bu kadar başarılı olmasının en büyük sebeplerinden birisi de çok samimi ve içten olması. İnsan ayırt etmeden herkese aynı saygı ve değer ile yaklaşması. Bu zengin, bu fakir ya da bu şöyle bu böyle demeden içinden geldiği gibi gidip sarılıp zor anlar yaşayan konuklarına sarılarak teselli etmesi çok güzel bir şey. İnsan bu kadar samimi ve içten olunca da karşılığını görüyor tabii. Müge ablayı sevmeyen var mı bilmiyorum ama seveni çok onu biliyorum.
Müge Anlı ve ekibini çok seviyorum. Allah hepsine uzun yıllar bu programı devam ettirmeyi nasip etsin.
Allah Müge Ablayı başımızdan eksik etmesin ama yolumuzu da acı bir sebepten ötürü oralara düşürmesin :)

1 yorum:

  1. müge anlı bir numara kadın herşeyiyle kadın gibi kadın insan gibi insan keşke bazıları da onun gibi iyi şeyler üretmek için ve topluma faydalı olabilmek için uğraşsa biraz ,herkes elini taşın altına koysa toplum olarak çok çok ilerleyeceğimizden ve kendi yaralarımızı kendimiz saracağımızdan eminim

    YanıtlaSil