"Senin için bin tane bile getiririm"


"Senin için bin tane bile getiririm" bu söz yeter insanı ağlatmaya :(
Geçen yıl Uçurtma Avcısını çok beğenerek okumuştum. Öyle ki kitabı otobüste okudum ve ağlamamak için kendimi zor tuttum. Bazı yerlerinde ağladım da. Şükrediyorum ülkem Afganistan gibi değil.
Neyse kitap çok güzeldi. Kitabı aldığımda filminin de olduğunu duymuştum. Ama izlemek nasip olmamıştı. Geçenlerde oturduk izledik. Çocuk oyuncular gerçekten çok iyiydiler.


Hele Hasan... Çok beğendim Hasan'ı...

O malum sahne de çok fena oldum. Bir yanım Emir e kızarken diğer yanım "onun ne suçu var o da bir çocuktu" diyor.
Film biraz yavan kalmıştı. E tabi normal kitaptaki gibi her şeyi ayrıntılı geçseler film bitmezdi. Ama Emir karakterini canlandıran oyuncuyu pek sevmedim. Tamam karaktere göre Emir biraz pısırıktı. Ama bu ziyadesiyle pısırık kalmış. Dahası sanki acemi bir oyuncu gibiydi. Tavsiyem önce kitabı okuyun sonra filmi izleyin. 
Bir de Asaf vardı. Hani kitapta annesi Alman olduğu için sarışın olan. Burada bildiğin normal kara bi çocuktu. Bari onu sarışın yapsalardı. Acaba Afgan dili konuşabilen sarışın mı bulamadılar :D

Bir tavsiye daha vereyim izleyecekseniz altyazılı izleyin. Çünkü bazı yerlerinde Afgan dilini bazı yerlerinde de İngilizceyi kullanıyorlar. Dublajlı izleyince hiç bir keyfi çıkmıyor. Hepsi dümdüz Türkçe oluyor.

Olurda izlerseniz şimdiden keyifli seyirler dilerim ^^

5 yorum:

  1. Tavsiyen için teşekkürler canım zira filmini izlemek aklıma gelmemişti ,ma aile birgün izlemek gerek ;)

    YanıtlaSil
  2. Hasan! Ah o Hasan yok mu. Kaç kez ağlattı beni, kaç kez...
    Film bence de yavan kalmış. Ama Hasan karakteri için seçilen oyuncu sanki cuk oturmuş gibi hissettirmişti bana. Tam Hasan gibi.

    YanıtlaSil
  3. Evet katiliyorum sana film kitaba gore yavan kalmisti once ucurtma avcisi daha sonra ayni yazarin bin muhtesem isimli kitabini okudum bin muhtesem gunes kesinlikle cok daha fazla etkiledi beni ve evet allaha binlerce sukur afganistanda yasamiyorum bin muhtesem gunesini de mutlaka okumanani tavsiye ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bin Muhteşem Güneş'i de okudum :) Yazarın 3. kitabını bekliyorum sabırsızlıkla :D Bi ara kapak resmi çıkmıştı ama sonra ses çıkmadı :/

      Sil
  4. aynen bende her kitapçıya gıttıgımde bakıyorum yenı kıtabı çıkmışmı dıye ama yok hala :( yazar o kadar sadece ve guzel anlatıyor kı butun hıkaye gozumun onunde canlanıyor bilmıyorum ben bu ıkı kıtaptanda çok etkılendım.

    YanıtlaSil