Kitap Önerisi İstiyorum :)



Sevgili arkadaşlarım. Bana kitap önerisinde bulunur musunuz?
Geçenlerde ilk kez internetten alış veriş yaptık. O da kitaba nasip oldu :) Buyrun şuradan bakabilirsiniz başıma gelen aksiliklere de :D

Senelerdir aklımdadır hep sahabelerin hayatını okumak istemişimdir. Evet utanılması gereken bir şey senelerdir isteyip de bu kadar ertelemek. Neyse bu sene Ramazan da bol bol dini kitap okumak istiyorum.
Şimdi sizden isteğim. Bana anlatımı sıkıcı olmayan, akıcı dili olan dini kitaplar önermeniz.
Tercihim
  • Peygamber Efendimiz (SAV)'in hayatını anlatan, 
  • Akrabalarının hayatlarını anlatan,
  • Sahabelerin hayatlarını anlatan,
kitaplardır. Dediğim gibi mümkün olduğunca akıcı olsun. Ve tabii ki gerçekten doğru bilgileri veren insanların yazdığı kitaplar olsun :)
Hadi dostlarım sizlerden öneri bekliyorum :)

7 yorum:

  1. İlk öneri benden olsun :) Peygamberimizin çevresindeki hanimlar- Dominique Abdullah Penot. İsinlerini cok bilmediğimiz hanim sahabeleri anlatiyo, tavsiye ederim;)

    YanıtlaSil
  2. Cüneyd Suavi - İki Cihan Güneşi Peygamberimiz / Zafer Yayınları şiddetle öneririm asla sıkılmadan okuyacağın bir kitap. Peygamber Efendimizin hayatını anlatıyor bence kesinlikle kütüphanen de olması gereken bir kitap. Blogumd a hakkında bir yazı yazmıştım ona da bakabilirsin :)

    YanıtlaSil
  3. @zlha ve @bilincimin altında kalanlar çok teşekkürler. Listeme aldım :)

    YanıtlaSil
  4. bu kitabı inşallah okumuşsundur ama okumamışsan çok büyük eksik ki herkes için söylüyorum bunu :) Kainatın Efendisi peygamberimizin hayatı- nesil yayınlarının 2 cilt. kesinlikle kendi çoluk çocuğumuza, kardeşlerimize herkese küçük yaşta okutulmalı :)

    YanıtlaSil
  5. Hakikat Kitabevi Yayınları'ndan Eshab-ı Kiram ve Şevahid-ün Nübüvve-Peygamberlik Müjdeleri- kitaplarını ve de tercihlerinde bulunan konularla alakalı değil ama İslam Ahlakı(yazarı Muhammed Hadimi) kitabını şiddetle öneririm. İslam Ahlakı kitabının ilk kısmında kibirden riyaya, ayblanmak korkusundan tul-i emel'e birçok kötü huy ve bunlardan kurtulma çareleri veriliyor. Hiç olmazsa bu ilk kısmı okumanı tavsiye ederim :)
    İslam ahlakıyla ahlaklananlardan olmamız dileğiyle,

    YanıtlaSil
  6. Okumadıysan eğer:
    Necip FAZIL KISAKÜREK - Çöle İnen Nur
    Necip FAZIL KISAKÜREK - Peygamber Halkası
    Aşere-i Mübeşşere - Ahmed Kurucan/Zühdü Mercan (Işık Yayınları)

    YanıtlaSil
  7. bende böyle bir okuma listesi hazırlamıştım, malum üçaylar :)) okumadıysan eğer ;
    *martin lings : hz. muhammed'in hayatı
    *reşit haylamaz : efendimiz
    *salih suruç : peygamberimizin hayatı
    sahabelerin hayatı içinse;
    *salih suruç : hz.ebubekir
    *bir de beyan yayınlarının biyografi kitapları var. dört halifenin yanında selmanı farisi, ammar bin yasir, musab bin umeyr ve diğerleri, özellikle tavsiyedir :)

    YanıtlaSil