Kedi bokundan kahve mi olurmuş!

Endonezya da Misk kedisi denen kedilere kahve çekirdekleri yedirilip daha sonra dışkısından çıkan çekirdekleri kahve yapıp satıyorlarmış. Bu kedilerin özelliği kahvenin çekirdeğini midesinde öğütmemesi. Kedideki mide asiti kahvedeki acı tadı alıp ayrı bir aroma katıyormuş (Allahım ne günlere kaldık  aroma diyorlar bir de)

Kopi luwak denen bu kahvenin fincanı İngiltere'de 50 eoru imiş :O Endonezya ekonomisinin büyük bir gelir kaynağı olan bu kahve Endonezya Ulema Konseyi (MUI) tarafından da helâl olduğu belirtilmiştir. Kahve çekirdekleri kedinin midesinde parçalanmadan ve ezilmeden çıktığı için haram değilmiş :/ Kilosu da 800 ile 1000 dolar arasında satılıyormuş.

Sanırım bu durumu en iyi bu resimler açıklıyor...




Yani bizim güzelim miss gibi şekerli köpüklü Türk kahvemiz dururken elin kedilerinin şaaptığı kahve içilir mi hiç :P











4 yorum:

  1. Ay iğrenç :( Bişey değil kahve de içirmicekler insana :(
    Allah'tan pahalı da orada burada satılıp da bizi ikileme sokmuyor :D

    YanıtlaSil
  2. Herhalde canları sıkılıyormuş bunu bulduklarında :) Yoksa nereden akıllarına gelmiş ki? Normal bir insanın uğraşı varken bulunabilecek değil bence.Ya da ticari zekası çok iyi olan birisi keşfedip ben bununla köşeyi dönerim diye hesap etmiş sanırım:)

    YanıtlaSil
  3. Vallahi adamlar ne maksatla bulmuşlar ama onlarıun memlekette şeker yokmuş galiba :S Dün gazetede görünce şok oldum. Ben bi de hergün mutlaka kahve içerim umarım içerken aklıma gelmez :D

    YanıtlaSil