Menfaat Dünyası

kardeş, akraba, muhabbet, sevgi, saygı, aile, sisters, menfaat, çıkar,

Maalesef  bu dünyanın menfaat dünyası olduğunu çok küçük yaşta en yakınlarım sayesinde öğrendim.
Sevgi, saygı tamamen çıkarlara göre değişiyor. Sen ne kadar iyi olursan ol, karşındaki kendini düşündükçe senin iyiliğinin bir kıymeti kalmıyor. Akrabaymış kardeşmiş bütün hepsi yalan. İşin içine kişisel çıkarlar girince seni bir kalemde siliyorlar. Hele bir de kız çocuksan zaten en büyük hatasın. Anamdan babamdan bir kez olsun keşke oğlum da olsaydı gibi bir laf duymadım. Ama sevgili akrabalarım tarafından çok aşağılanmaya maruz kaldım. Babamla dalga geçtiler. Siz damatlarınıza para mı yedireceksiniz dediler. Allah anamdan babamdan razı olsun. Şükürler olsun ki onlar benim anam babam.

Kardeşlerimi canımdan çok seviyorum. Onlar için herşeyi yaparım. Allahıma şükür bizim aramızda bir şey yok. İnşallah etrafımda gördüklerim gibi gün olur da birbirimize düşmeyiz. Allahım kardeşlerimle her zaman muhabbette kalmayı nasip etsin. Rabbim kimsenin bizi birbirimize düşürmesine müsaade etmesin.

İçim acıyor. Kalbim kırılıyor. Ama kimin umurunda? Akraba? Evet evet. Dünyadaki en güzel şey(!).
Hâlâ daha beni sevdiklerini düşündüğüm bir avuç kadar akrabam kalmış. Bari onlar sağlam kalsınlar.
Çevremde çok kötü şeyler oluyor. İnsanlara güvenim kalmadı.

2 yorum:

  1. Duruma göre akbaba yada akraba olabiliyor kişiler.

    YanıtlaSil
  2. Canım benim. Seni çok iyi anlıyorum. Toplumda öyle bir yıkım var ki bunu göremiyoruz. Akrabalık, samimiyet, safiyanelik bitti artık

    YanıtlaSil