Emek Hırsızlığı!

  

Beni takip edenler bilirler iğne oyasını severim, videolu iğne oyası anlatımları da yaparım. Bugün facebookta takip ettiğim iğne oyası sayfalarından birisinde bir videoya denk geldim.
Videoyu açmadan önce çıkan resmi görünce 'Allah Allah benim ellerime ne kadar benziyor' diye içimden geçirdim. Acaba benim videomu mu paylaştılar ama ben böyle isim koymamıştım derken açtım ve şok geçirdim. Benim dailymotion a yüklediğim bu videomu kullanıcının birisi kendi hesabından yüklemiş. Hiç bir şekilde alıntı olarak da belirtmemiş. Hoş alıntı olduğunu belirtse bile kızardım.

Elişi videosu çekmek gerçekten çok zor. Hele ki bu benim ilk videolarımdan birisi. Çekerken hem kamerayı nasıl kullanacağımı bilmiyordum hem de konuştuğum için çok çekiniyordum. Ben videolarımı çekerken gerçekten çok zorlanıyorum. Tripodum olmadığı için telefonu sabitlemek bazen gerçekten çile oluyor. Çektikten sonra onları internete yüklemek çoğu zaman 7 saati buluyor. Abarttığımı mı sanıytorsunuz? Hayır çok ciddiyim. 
Bu kadar sıkıntı çekerek ortaya koyduğum emeğin habersizce alınması kusura bakmasın kimse ama emek hırsızlığında başka bir şey değil.



Videoyu telif hakkı ihlali olarak youtube a şikayet ettim. Linki şöyle Az önce acaba başka var mıdır diyerek araştırırken aynı videonun başka bir hesap tarafından daha yüklenildiğini gördüm. Ardından onu da şikayet ettim. Diğer videonun linki de burada

Bir ekleme yapayım. Herkes videolara isim yaz diyor. Ben de logo koymayı isterim fakat bilgisayarım encode programlarını kaldırmıyor.

Velev ki ben bu videoyu youtube dışında bir siteye yüklemişim. Benim emeğimi youtube a yüklemek sizin üzerinize mi vazife oldu?


Yazıklar olsun!

Düzenleme:
Şikayetimden sonra videolar kaldırıldı.

12 yorum:

  1. Böyle sorunlarla ve bu sorunları yaşayan kişilerle öyle çok karşılaştım ki artık hiç şaşırmıyorum. İnsanlar kendileri emek sarf edip bir şeyler meydana getirmek yerine halihazırda var olanları çalmayı daha kolay buluyor ve bunlarla uğraşıyorlar, Instagram'da da isim yazmayan fotoğraflar elden ele dolaşıyor... Maalesef bu duruma bir dur diyen de yok, size tavsiyem internette kendi emeğiniz olan ne olursa olsun isim belirtmeniz, en azından blogunuzun ismini belirtmeniz. Umarım bir daha böyle olaylarla karşılaşmazsınız :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fotoğraf tarzı şeylerde isim yazıyorum ama bilgisayarım videoları düzenlemeye müsait değil :(

      Sil
  2. Ne yazık ki bir video yüklendiğinde yayılma oranı da o kadar hızlı oluyor :( fakat bence üzülmeyin keza siz bu videoyu bilmeyenler öğrensin diye yüklrdiniz. Bunu herkes görecek paylsşacak. Ve ilerleyen zamanlarda çıkış yeri kim olduğu bile bilinmeyecek. Tabbii siz videonanuza isim etiketinizi yada adresinizi koymadıysanız. Bundan spnra Da koymanızı öneririm. Çok geçmiş olsun ama bence dert eTmeyin hatta gurur duyun sizin sayenizde insanlar birşeeyler öğreniyor :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben tabii seviniyorum insanların bir şeyler öğrenmesine ama bu benim emeğimin çalınmasını haklı kılmaz ki. Bilgisayarım video düzenlemeye uygun olmadığı için logo koyamıyorum.

      Sil
  3. Ah ne gam geçmiş olsun. Ciddi bi sorun bu Telif hakkı şikayeti ile hemene kaldıralacağını düşünüyorum ki telif hakkı şikayeti hesabı bile engelliyor

    YanıtlaSil
  4. Çok haklısın.Emek hırsızlığıdır bu. Senin adını verse ya da senden izin istese yazık yani...Üzücü bir durum canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzin istese bile vermem çünkü bir fotoğraf değil cidden uğraştırıcı bir şey bu :(

      Sil
  5. gecmıs olsun, basıt bı ıkı fotoğraf secım yayın yapmak bıle bazan benım gunlerımı alıyor kı sız vıdeo cekıyorsunuz kendı ses ve ellerınız var orda buyuk saygısızlık. Ama net dünyası böyle maalesef

    YanıtlaSil
  6. yazıklar olsun ki ne olsun!
    ay bnm başıma gelmiş gibi sinirlendim duyunca, şimdi tekrar sinir oldum.
    inşallah hakkını alırsın.
    demek logo mogo koymak lazım hımm. tamam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok sinirlendim ama kaldırıldı video.
      Aynen eğer yapabiliyorsan muhakkak logo koy.

      Sil