Come To September / Sonbahar Hatıraları (1961)


Klasik filmleri izlemeye karar verdim ama hangilerini izlesem bilemedim. Ben de imdb de araştırmalara çıktım. Rock Hudson'a denk geldim. Aklıma hemen "Sevemedim Karagözlüm" filmindeki sahne geldi. Türkan Şoray'a Hollywood dan teklif gelir. Rock Hudson ile Mihracenin Gözdesi filminde başrol oynayacaktır. O yüzden toprağı bol olsunlu Rock amcaya karşı bir sempati duyup filmlerine bakındım. Önce bunu izlemeye karar verdim.




Lisa ve Robert sevgilidirler. Robert Amerikalı bir iş adamıdır. Lisa ise İtalyandır. Robert her sene Eylül ayında 1 aylığına İtalyaya Lisa'nın yanına gider. Lisa ise senede bir ay buluşmayı artık kabullenemez ve Robert'dan habersiz kendisine başka birisini bulur. Hatta gelinlik provalarına bile başlamıştır.


Her sene Eylülde İtalyaya gelen Robert bu sefer Temmuzda gelir. Karşılatığı manzara inanılmazdır. Çünkü evin kahyası, Robert 11 ay eve uğramadığı için onun olmadığı zamanlarda evi otel olarak işletir.
Otelin son müşterileri de kolej gezisi yapan bir grup genç kız ve onun öğretmenidir.


Aksi gibi otele yine gezide olan erkek grubu gelir.
Şimdi Robert hem oteldeki kızları bu yamyamlardan korumaya hem de Lisa'yı tekrar elde etmeye çalışacaktır.

Film çok hoştu. Bazı bazı Yeşilçam filmi izler gibi hissettim kendimi. Oyuncuları çok beğendim. İzlemenizi tavsiye ederim :)

Filmden en sevdiğim sahne, Robert'ın evinde kalan genç kızları erkekler hakkında uyardığı sahne idi.


Rock Hudson hakkında da şunu öğrendim. Bu toprağı bol olsunlu amcamız meğer eşcinselmiş. Gerçi ben Ricky Martin'in eşcinsel olduğu bir dünyada herkesten beklerim :') Ama şaşırttı beni yani :D
Nette Rock amca ile ilgili ilginç hikayeler dönüyor isteyenler bakabilir :D 

Olur da filmi izlerseniz fikirlerinizi beklerim :)

~~~~
Şu reklam linlerime de tıklarsanız sevinirim :D
Reklam1
Reklam2

6 yorum:

  1. Hep Türkiye'nin Amerikanın 50 yıl gerisinde olduğunu söylerler ya.Adamın söyledikleri bir Amerikalı'ya göre mantıklı geldi.Ondan herhalde:)

    YanıtlaSil
  2. Bir izlenecek listem henüz olmasa da, varmış gibi kabul ederek izleme listeme ekliyorum. :D Tanıtım için teşekkürler!

    YanıtlaSil
  3. Esra seninle bir araya gelsek günlerce film izlesek ne güzel olur ya :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde birisiyle bir araya geldiğimde ilerleyen saatlerde mutlaka birşeyler izlerim ben :D Gerçekten güzel olurdu :)

      Sil