Mide Bulandıran Reklamlar... Biraz Da Sevdim, Sevmedim Reklam Mim'i

Sizlerin de var mı bilmiyorum ama benim izlerken midemi bulandıran bir dünya reklam var. Hem de öyle böyle değil izlerken midem ağzıma geliyor resmen >.<
Buyrun onlardan bir kaç tanesini şuraya dökeyim.

1) Eti Browni reklamı: Çöplük sıfatlı, cinayet mahali suratlı kadın! Öyle kek yendiği nerede görülmüş? Sanki keki ağzına götürürken tekme atmışlar hatuna.


2) Biscolata Stix Reklamı: Yani... ne desem bu biscolata reklamlarının hiç birisini sevmiyorum da en en sevmediğim de bu reklam. Iııyyşşşş.... O çikolata vıcık vıcık dökülüyo ya hani. Çikolatadan tiksindim. Buralara yakın bir avm nin girişinde bi çikolata şelalesi var bi onu gördüğümde bi de bu reklamı gördüğümde çok sevdiğim çikolatadan tiksinirim.


3) Eti Crax Peynirli Reklamı: Bu reklamda sinir olduğum şey o hııart hııartt sesleri yok mu.. Uufff işte tamam daha fazla aklıma getirmek istemiyorum  benim seslere karşı aşırı bi duyarlılığım var. Tiksindiriyor.


4) Ülker Çikolatalı Gofret: Aynı şekilde bu reklamı da o garip çııoorrrtttt sesi yüzünden izleyemiyorum.


5) Magnum Reklamı: Yine o pis çıtırtı burda kütürtü olmuş. O ses yüzünden magnum reklamlarını da sevmiyorum.


6) Dr Ouetker Reklamı: Bıbım biyli pıstı yıpmıyı nirdin iğrindi.... Zıkkımın kökünden öğrendi. Aç aç ağzına hatta kus rahatla. Bu reklamı ilk görüdüğümden beri her seferinde midem bulanıyor, kusasım geliyor. Ağzını açıp gösteriyo bi de teerrbiyesiz kız.


7) Zizigo Reklamı: Bu tamamen benim takıntılarımdan ötürü bir şey. Yoksa aslında reklam güzel düşünülmüş ama işte dediğim gibi benim takıntılarım söz konusu olunca mide bulandırıcı reklamlar kategorisine giriyor. Ben ayak görmeye dayanamam. Hatta yerde bir eşyam olsun, birisi ona ayağıyla dokununca ortalığı ayağa kaldırırım.


8) Parodontax Diş Macunu Reklamı: Diş macunu reklamlarını da sevmiyorum özellikle bu reklamı. Dişini fırçaladıktan sonra lavaboya tükürüyor ya hani... Gerisini söylememe gerek yok sanırım.


9) Kamu Spotu Reklamları: Bir de bunlar var işte. Tamam belki faydalı olabilir. Hani belki izleyip de sigarayı bırakanlar olabilir. Yani şu iğrenç görüntüyü gördükten sonra...


Aslında daha da çıkar böyle reklamlar ama aklıma gelenler bunlardı. Bir de şurada bir uyarı yapayım.

YASAL OLMAYAN UYARI!!!
Hani olur da bir şirket sahibi gelir de benim bloguma bakar. Sonra hakaret ettin sen bana der. Sonra bana dava açar. Valla bu soğuklarda mahkeme koridorlarında dolaştırmayın beni. Yani ürünlerin kalitesi veya içeriği ile ilgili bir sıkıntım yok benim. Ben sadece görsel açıdan (ürünün değil) reklamları beğenmedim. Şimdi şirket sahibi büyüklerim aramıza soğukluk girmesin :D


Aklıma gelmişken ben bunu bir mim e dönüştüreyim. Ama sadece mide bulandırıcı reklamlar olmasın.

Şöyle olsun.

*** Herkes 3 tane sevdiği, 3 tane de sevmediği reklamı paylaşsın.
*** En az hiç kimseye en fazla da 3 kişiye paslasın.
*** Bir de mümkünse 3 gün içinde mimi yazsın.

Niye 3 ledim bilmiyorum ama :D böyle olsun işte.

Madem öyle adet gereği ben de sevdiğim 3 reklamı paylaşayım. Sevmediklerimi yeterice paylaşmışım zaten :D

1) "Açken sen, sen değilsin" Snickers reklamları. Bayılıyorum bunlara :D


2) Bien Kruvasan Reklamı :D Kuru Hasan.. ::D :D :D


3) Cem Yılmaz'ın Telsim Reklamı: Bu reklamın her bir cümlesini ezberlemiştim çocukken. Kardeşimle sürekli bunun taklidini yapardık :D Bir başkadır bu reklamın yeri.



Hadi şimdi mimi paslıyorum. Cimbilik, Supercel ve Esma... Hadi kolay gelsin size de.
Kuralları unutmayıııınnnn!!!

4 yorum:

  1. Ben televizyon hiç izlemediğim için bahsettiğin reklamlar benim için bir şey ifade etmiyor aslında :) Ama yine de yazmak istedim. Bir keresinde yemek yerken mutfaktaki televizyon açıktı ve tırnak mantarı için bir ilacın reklamı çıkmıştı, o zaman acayip midem bulandı. Sonuçta ilaç reklamı, insanları bilgilendirmesi güzel ama görüntüler hiç hoş değildi. Televizyon açıkken denk geldiğim diğer reklamlar da genel anlamda hoşuma gitmiyor, pek çoğu maalesef yaratıcılıktan yoksun. Aklımda bir tek bu kalmış, nasıl bir travma yaşattıysa artık yemek sofrasında :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önceden ben de tv izlemezdim. Pc de dizi izlerdim sadece. Ama şimdi pc ile tv aynı odada olduğundan ve hep evde olduğumdan haliyle izliyorum. Evet dediğin reklamı biliyorum. Onu eklemeyi unutmuşum o da berbat.

      Sil
  2. Paradontax ve sigara ile ilgili kamu spotu reklamı benim de çok midemi bulandırıyor. Ayrıca Coca Cola'nın Ramazan aylarında iftar sofrasının baş tacı gibi sergilendiği reklamları da çok yanlış buluyorum. O kadar saat yeme içme, ardından asiti indir mideye hemen. Sanki milli içeceğimizmiş gibi :P Benim favori reklamlarım THY'nin Kobi-Messi reklamları (http://www.youtube.com/watch?v=yiWdE171P5U) ve OPET'in milli takım ile ilgili yaptığı reklamlar(http://www.youtube.com/watch?v=qt2YGYpAlnk). :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Coca cola reklamları zaten başka bir alem. İçinde alkol olduğunu kabul ettikleri halde Ramazan reklamları yapıyorlar. Asıl acı olan da insanlarımız bile bile hala tüketiyorlar. Alkol kullananlara bir dediğim yok kişilerin kendi tercihi ama normalde kullanılmıyorsa sakıncalı olandan kaçınılması gereklidir bence :) Konu başka yere gitti. Evet dediğin reklamlara katılıyorum :)

      Sil