Ramen Yaptım Yer Misiniz?

Türkiye'de satılan Ramenlerin içinde domuz katkısı olduğunu duydum. Gerçi ne kadar doğrudur bilemem ama şüpheyle kabullenilebilecek bir durum olmadığından, Ramenden ümidimi kesmiştim ki aklıma "Çin Eriştesi" geldi. :D Daha önce arkadaşımla birlikte yapmıştık ama garip birşey olmuştu :S Dün nette baharatlara bakarken ışık yandı :D

Hemen şu gördüğünüz erişteyi aldırdım.

Tencerede biraz tereyağı ve 1 çorba kaşığı biber salçasını kavurdum. Üzerine kaynamış su ekledim. Sonra erişteyi kaynayan salçalı suya attım. İçine 2 çay kaşığı köri, 2 silme tatlı kaşığı tuz, 1 tane et suyu (tablet), 2 tatlı kaşığı pul biber, çok az karabiber ve 2 çorba kaşığı da soya sosu koydum. Kaynadı... kaynadı... Erişteler pişince mükemmel bir tat ortaya çıktı :)


Şunu söyleyebilirim ki Ramene tadını veren köriymiş. :) Biz afiyetle yedik. Eğer yapacak olursanız size de afiyet olsun efendim :)


Maşigeçiseyoooo (:

18 yorum:

  1. Ellerine sağlık beybem ^^
    Ben bu çin eriştesini yazın domates, biber vs ile normal makarnaya sos yapar gibi yapıp yedirmiştim bizimkilere :D Tadı da fena değildi hani Babam bile yedi düşün :) Bunu da denerim belki evde bi paket var bu erişteden :D

    YanıtlaSil
  2. Bizde öyle domatesli yapmıştık dediğin gibi makarna gibi olmuştu. Ama bunun tadı bildiğin ramen gibi oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ramen yapmak için kore usulu makarnayı nerde bulucam bilgin vrmı ?

      Sil
    2. Kore usulü makarna bilmiyorum da noodle bu. Ben normal marketten aldım. :) Nerde oturuyosun bilmiyorum da aldığım marketin adı Mopaş

      Sil
    3. çin eriştesi aldım güngörende oturuyorum artk çin eriştesiyle idare edicem eyüpe gidebilrsm orda bilirsin kore marketi var smart market diye ordan alırım artk yinede sağol :))

      Sil
  3. Bende bundan kullanıyorum ama içine köri koyup denemedim bide öle denicem :) sağol paylaşımın için çok güzel duruyor :)

    YanıtlaSil
  4. Henüz bu rameni denemedim, ben daha çok kutu (kunfu ramen) olanları bulabiliyorum ama ben de senin gibi yaparken salça ve baharat kullanıyorum çok lezzetli oluyor sonuç. Ellerine sağlık, afiyet olsun^^

    YanıtlaSil
  5. Ben de bir kere leader bir kere de kung fu yemiştim. Yakınımızdaki markette bu erişteden var. Ama en iyisi ev yapımıdır diyip artık buna sarmayı düşünüyorum :)

    Beğendiğiniz için teşekkür ederim SuperUnni ve mydestiny :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ramen için makarna lazım nerde satıldıgını biliyomusun ??

      Sil
  6. Yok kız ne domuz katkısı. Olsa yazamazlar üzerine domuz katkısı yoktur diye. Bakanlık bu konuda haddinden fazla titiz için rahat olsun^^

    YanıtlaSil
  7. @güzzi ne bileyim herkes bir şey söylüyor :) Yakınlarda da olmayınca hazır Ramen böylesi daha iyi oluyor :D

    YanıtlaSil
  8. Off çok canım çekti şu anda bu tarifi hemen denemek istiyorum!! :) Birşey soracağım, bu eriştenin tadı ramenle aynı mı, bir de pişirirken ne kadar su koydun, benim pek göz kararım yoktur da :)

    YanıtlaSil
  9. Adsız arkadaş :D

    Çok önce yemiştim Ramen. Tam tadını hatırlamıyorum. Tabii onun yerini de tutmaz ama yakın bi tadı var :)

    Vallahi ne kadar desem ki :/ normal makarna haşlarken koyulan sudan biraz fazla hani bu sulu oluyor ya o yüzden ama tabii tencereden tencereye fark vardır aslında suyu fazla olmasa bile göz kararı pişmeye yakın kaynar su da ekleyebilirsin az geldiğinde. Hani çok sulu olmasın diye riske girmek istemezsen :)

    YanıtlaSil
  10. Evet biraz önceki adsız arkadaş bendim :)) Çok teşekkür ederim, alıp bir deneyeyim bakalım, çok canım çektiğinde spagettiden bile uydurmaya çalışıyorum, bu daha güzel olur heralde :)

    YanıtlaSil
  11. ha ti ce-ecita7 Ocak 2012 19:03

    Arkadaş çıubuklu makarnayı bile sulandırıp soyasoslu baharatlı yapıp yiyorum bu kadar mı olur ...:)

    YanıtlaSil
  12. Bunlar da hep domuz yağı var. Kesinlikle kullanmayınız. İlle de ramen diyorsanız NUDO 'nun içindeki erişteyi ve de INDOMIE noodle içindeki erişteleri kullanın kızlar. SMART MARKETTE satılanlar kore ürünleri ve içinde domuz yağı kullanılıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi de ben bunu smart marketten almadım zaten oraya hiç gitmedim bile. İçindekiler kısmında da sadece un, su, yumurta, tuz yazıyor. Ki yasal olarak içinde olanı yazmak zorundalar. Sanırım markaları karıştırdınız :)

      Sil