Bajirao Mastani (2015)



Dikkat! Bu yazıyı aylar önce yazdım fakat yeni paylaşıyorum. Yani o uzun zamandır izlememiştim dediğimden sonra tekrar uzun bir süre geçti 😄 

Uzun zamandır Hint filmi izlememiştim. Dizileri saymıyorum. Ranveer Singh ve Depiika Padukone ikisi de sevdiğim oyunculardır. Priyanka Chopra yı da severim. Bir anda bu film karşıma çıktı ve oyuncuları da sevdiğim için oturdum 2 günde izledim. -Çünkü uzun😐-
Film aslında gerçek yaşanmış bir hikayeden alıntı. Başlarken yaşanmış olduğunu ama duygusal kısımlarının senaryo gereği değiştirildiğinin uyarısı veriliyor. -En azından ben öyle anladım.-
Babür Şah zamanında geçen filmde kahraman komutan Bajiro ve onun kadar iyi bir komutan olan Mastani’nin birbirlerine karşı olan derin aşkını izliyoruz.

Bajiro, sefere çıktığı bir sırada yakın hükümdarlıktan yardım çağrısı alır. Başta umursamaz ama yardım isteyen korkusuz komutanın aslında güzel bir kız, üstelik de hükümdarın kızı olduğunu görünce yardım isteklerini kabul eder.
Bajiro ve Mastani birlikte düşman askerlerini alt eder.
İşte tam da o sırada Mastani, Bajiro’ya aşık olur.
Kendisinin müslüman, Bajiro’nun brahman olmasına aldırmadan, aslında Bajiro’nun evli olmasına aldırmadan aşık olur.

Eğer romantik olarak düşünüp de izlerseniz film çok güzel.  Her şeye rağmen birbirlerini sevmekten hiç vazgeçmeyen bir çifti kim sevmez ki?
Ama mantıklı olarak bakıldığında insanın içi sızlıyor. Bajiro ve Mastani’nin aşkına mı? Yo, hayır. Kashi’nin kocasını deli gibi severken aldatılışına... Bir gün öğreniyor ki o çok aşık kocası bir başkasına aşık olmuş.
Filmi izlerken ilk karısını her gösterdiklerinde şimdi bu kadının ne suçu vardı dedim.

Filmdeki ana konu aşkın önünde hiç kimse, hiçbir şey duramaz. Ne aile, ne de din. Tabii ben  bu hususa katılmıyorum.

Filmde bir konak vardı saray da denilebilir. Aynalı bir salonu vardı. Ben o salona hayran kaldım. Mekanlar kıyafetler zaten çok güzeldi. Müzikleri de güzeldi.

Filmi genel olarak beğendim. Bajiro ve Mastani’ninin  birbirlerine karşı olan aşkları müthişti fakat Kashi olmasaydı. Kashi üzülmeseydi.


2 yorum:

  1. Aaayyyy izlicem bunu kac zamandir dimdi iyice meraklandim

    YanıtlaSil
  2. Kashi yüzünden filmi sevemedim , sinir oldum bajiro ve mastaniye . Filmin sevdiğim tek şeyi sanırım kıyafetleri oldu :D

    YanıtlaSil