Birçok kişi yeşil domates yemeğini bilmez. Biz kahvaltılara pişiririz. Çok da severiz.Nasıl desem ekşimsi güzel bir tadı var. Çayla beraber çok güzel oluyor. Eh bol bol da ekmek yediriyor :D Şöylece tarifini vereyim. Siz de yapın. Bu güzel lezzetten mahrum kalmayın. Hazır yeşil domates mevsimiyken. Hatta beğenirseniz doğrayıp porsiyonlar halinde buzluğa da koyabilirsiniz. Pişireceğiniz zaman bir soğanı kavurması kalır :D
İri iri bolca doğranmış soğanlarımızı pembeleşene kadar kavuruyoruz. Küp küp doğranmış 1 kilo kadar yeşil domatesimizi de içine atıp biraz çevirdikten sonra bol pul biber biraz da tuz ekleyip üzerine de 1 su bardağı su döküyoruz. İyice özdeşleşene kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Su miktarı aslında size kalmış bir şey.
Ortaya nefis bir yemek çıkıyor. Deneyecek olursanız afiyet olsun ^^
Bayılırım yeşil domates tariflerine, bende blogumda yeşil/gök domates çorbası tarifi vermiştim eğer bilmiyorsanız muhakkak deneyin, bu damak tadına çok yakın bulgurla birleşince de enfes ve sağlıklı oluyor, ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilBen pek çorba içebilen biri değilimdir de bulgur ya da pirinçle pişirme fikri de iyiymiş :D
SilAma denemelisin tadı muhteşem ön yargın geçecektir :)
SilYeşil domatesi sadece turşu yapılır diye biliyordum farklı bir tarif olmuş
YanıtlaSilBen de turşuda sevmem :D
Silbenim annemde çok yapar çok lezzetli oluyor gerçekten :D afiyet olsun :)
YanıtlaSilTeşekkürler :)
Silpöööööfff canım çekti :D evde olsaydı da yapsaydım keşkem :(
YanıtlaSilVicdan azabı çekiyorum şuan :")
Silyaaa vicdan azabı çektirtttiririrmmmm :P şaka şaka artık istemiyom zati :D
Silİyi taam o zaman :D
Silmayhoş mayhoş bizde çok severiz. geçen gün de Arda şef kızartmasını yaptı onu da denemek istiyorum
YanıtlaSilDemek bilmeyenlerin hepsi bizim buraya toplanmış baya bilen varmış aslında :D
Sil