Benim için büyük insanlık için gereksiz bir adım attım!

 
Ben değişiklikten pek hoşlanmam. Bir şey hoşuma gittiyse uzun bir süre öylece kalır. Mesela bir akik yüzük beğenirim onu aylarca parmağımdan çıkarmam. Ya da telefonumun zil sesini yıl olur değiştirmem. Geçenlerde bir arkadaşım isyan etti.'Esra abla değiştir artık şu whatsapp fotonu bunaldım aynı şeyi görmekten'. Ama ben ona alıştığımda rahatlıyorum. Alıştığım bir şeyi değiştirdiğimde huzursuz oluyorum.
Son bir örnek vereyim. uyuduğum odanın şekli değiştiğinde iki gece rahat uyuyamam, sürekli uyanırım. Yani alıştığım düzen bozulduğunda, değişiklik olduğunda ben huzursuz olurum.

Ama çok büyük bir değişikliğe adım attım. Diyetisyene gittim. Beni tanıyanlar çok aşırı kilolu olmadığımı bilirler. Hatta kendi kilomdan rahatsız olmadığımı, bazı kendini bilmez münasebetsizlerin dış görünüşüme dair ettikleri lafları da sallamadığımı çok iyi bilirler. Ben uzun yıllardır hemen hemen aynı kilodayım. Fakat artık kendim için zayıflama kararı aldım.  -Kilomu sormayın hiç 90 ı görmedim :D- Bu kararı alışımın nedeni de tamamen sağlık açısından oldu. Yaklaşık olarak 2 buçuk yıldır ara ara çarpıntım oluyor. Son 1 yıldır ise iyice arttı. 2 ay önce bir gün öyle bir hale geldim ki bayılacak gibi oldum. Doktora gittiğimde ise nabzın yüksek kalbinde bir şey yok dedi :/ Madem EKG temiz çıktı o zaman sorun ne diye sordum ama sevgili doktor bey o kadar yoğundu ki çarpıntın var işte şu ilaçları kullan olmadı yine gelirsin dedi.
Tabii sevindim içim rahatladı ama aklıma da takıldı neden böyle diye. Ben de bu yüzden zayıflamaya karar verdim. Allah nasip ederse bir kaç ay boyunca devam edeceğim. Bunu da buraya yazıyorum ki blogum şahit olsun.


Anıları kaydetmek gerek. Kendi tarihimize not düşmek gerek. Diyorum ya benim için büyük, insanlık için gereksiz bir adım attım :)

4 yorum:

  1. oh yanlız değilmişim ziraa bende 3 gündür kesin kararla diyetteyim göze kötü gelen bi görüntüm ve kilom yok ama yinede beni rahatsız eder olduğu için karar verdim ve başladım inş istediğimiz sonuca ulaşırız :) bu arada bende telimin zil sesini kolay kolay değişmem yıllardır aynıdır :))))))))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin inşallah :D Bi gayretle dönmeyiz yolumuzdan :)

      Sil
  2. Tebrik ediyorum kendi kas gücünle böyle bilinçli bir karar aldığın için. Aynı kararı kardeşim de aldı 5-6 ay önce ki onunda aşırı kilosu yoktu ama sağlık için gerekliydi. Bugün kardeşim gayet sağlıklı fit bir görüntüye sahip üstelik bir gıdım zorlanmadı bunu yaparken. Düzenli olarak yürüyüş yapmanı da öneririm hareket iyidir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorun şu ki ben hiç evden çıkmayan biriyim ve yürüyüş yapmak aklıma bile gelmiyor :(

      Sil